KIMBO najprodavanija kafa na italijanskom tržištu

Kompanija KIMBO S.p.A. je drugi po veličini proizvođač kafe u Italiji, a smještena je na jugu Italije, u drevnom gradu Napoliju. Počeci kompanije datiraju još od 1940. – e, a danas je KIMBO najprodavanija kafa na italijanskom tržištu sa ukupnim udjelom od preko 20%.

U KIMBO S.p.A. su jako ponosni na svoje južnjačko porijeklo i tradiciju, kao i na svoj prepoznatljivi način prženja kafe. Također za svoj espresso odabiru samo najfinije sorte arabike i robuste, a u sklopu KIMBO S.p.A. posluje i kompanija INTERKOM S.p.A. koja posjeduje vlastite plantaže kafe u Brazilu i Vijetnamu.

KIMBO espresso je danas prisutan na tržištima preko 50 zemalja širom svijeta, a odnedavno je prisutan i na tržištu Bosne i Hercegovine.

U izvandrednom okusu KIMBO espresso kafe možete uživati u nekoliko renomiranih objekata u Sarajevu, Trebinju, Banja Luci kao i u novootvorenom zabavnom parku na Trebeviću.

Ukoliko želite uživati u okusu KIMBO espresso kafe kući, na poslu ili u omiljenom lokalu, kompanije KIMPORT i CORTO, uvoznici i distributeri za BIH će Vam drage volje izaći u susret.

Biznis.ba