Konferencija o ženskom preduzetništvu na Jahorini

Konferencija o unapređenju ženskog preduzetništva biće održana danas na Jahorini uz učešće 100 preduzetnica i članica udruženja iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Za sutra je u Istočnom Novom Sarajevu planiran i Sajam ženskog preduzetništva čiji umrežavanje i udruživanje žena, promocija rukotvorina i starih zanata, te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata koje vode preduzetnice.

Konferenciju i Sajam i organizuje Udruženje građana “Ženski interaktivni ruralni centar” (ŽIR) iz Istočnog Sarajeva, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Izvršni direktor ŽIR-a Milena Regoje ranije je izjavila da je cilj ovog programa unaprijediti saradnju preduzetnica i članica udruženja iz Republike Srpske i Srbije radi ostvarivanja boljeg tržišnog plasmana određenih proizvoda i promocije ženskog preduzetništva u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Konferencija biti odražana u hotelu “Rajska dolina” na Jahorini, a sajam sutra na Trgu “Srbija” u Istočnom Novom Sarajevu.

Među učesnicima sajma i konferencije biće predstavnici iz Privredne komore Srbije – regionalna privredna komora rasinskog upravnog okruga – Kruševac, te područne jedinice Niš, Čačak i Beograd sa 30 žena preduzetnica iz Srbije.

Zatim, očekuje se učešće predstavnika Muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno sa Zlatibora, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Srbije, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Muzeja Republike Srpske, predstavnika grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo.

Među učesnicima će biti predstavnici udruženja žena iz BiH i Srbije i samostalne preduzetnice iz svih krajeva BiH, napomenula je Regoje.

Udruženje građana ŽIR Istočno Sarajevo je organizacija koja postoji od 1997. godine i bavi se ekonomskim osnaživanjem žena kroz različite programe i projekte, pomoći i podrškom žrtvama porodičnog nasilja, te zaštitom prava potrošača u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

 

Biznis.ba / Srna