Konferencija ‘Sfera 2019: Tehnologija betona’ spojila struku i nauku

Međunarodna naučno-stručna konferencija ”Sfera 2019:Tehnologija betona”, koja je u Sarajevu okupila učesnike iz cijele regije, bila je prilika za komunikaciju struke i nauke, te uspostavljanje saradnje.

Konferencija je trajala dva dana, a pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana održana je panel diskusija posvećena tehnologiji betona. Konferenciju je organizovala kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle.

Cilj organizatora bio je da se učesnicima osigura kvalitetan ambijent za poslovne sastanake i prezentacije s obzirom na to da su naučno-stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku. Na izložbenim štandovima održani su B2B sastanci, kao i praktični primjeri, sa eksponatima detalja izvođenja pojedinih dijelova objekata.

Biznis.ba / FENA