Konkretizirana saradnja Porezne uprave FBiH i Uprave policije MUP-a TK

Porezna uprava Federacije BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potpisali su danas Protokol o međusobnoj saradnji kojim je podržan nastavak izvršavanja poslova iz nadležnosti obje institucije.

One se odnose na podršku izvršavanju zadataka, prije svega otkrivanja rada na crno i pečačenja poslovnih objekata, a dosada dobra saradnja, kako je rečeno, imat će veliki efekat u smislu plaćanja javnih prihoda.

– Mi smo i do sada imali kvalitenu saradnju i bili odličan suport u izvršavanju zadataka u smislu otkrivanja rada na crno. Zato nam je važno da kroz ovaj protokol koji danas potpisujemo imamo odgovorne osobe koje će međusobno komunicirati i obavljati značajan dio poslova – rekao je direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović.

On je istakao da je u protekle tri godine Porezna uprava Federacije BiH imala najveći priliv prihoda, a u redovnim akcijama suzbijanja rada na crno uz asistenciju policije utvrđeno je više od šest hiljada radnika koji su radili na crno, a koji su, nakon intervencije Porezne uprave i policije, počeli ostvarivati svoja radnička prava.

Direktor Uprave policije Tuzlanskog kantona Dževad Korman također je pohvalio saradnju MUP-a TK i Porezne uprave Federacije BiH te naglasio da je ta saradnja kroz potpisani protokol sada i konkretizirana.

– Sve radimo s ciljem suzbijanja sive ekonomije. Ministarstvo unutrašnjih poslova TK, odnosno Uprava policije će i u narednom periodu osigurati svu neophodnu pomoć za izvršenje svih poreznih aktivnosti, posebno u slučajevima obavljanja inspekcijskih nadzora – naglasio je Korman.

 

(FENA)