Košarac posjetio OC Jahorina

Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetio je danas Olimpijski centar Jahorina.

Tim povodom je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić rekao da mu je drago što prvi put zvanično može da ugosti Košarca.

“Njegova podrška u dosadašnjem radu nam je mnogo značila, a sada sam siguran da će dolaskom na funkciju državnog ministra, ta podrška biti samo još jača. Danas smo održali konstruktivan sastanak u vezi planova i daljeg razvoja OC Jahorina i vjerujemo da će ovakvi sastanci postati praksa i doprinjeti što boljem pozicioniranju Jahorine na tržištu. Dobri rezultati koje smo ostvarili ove sezone uprkos svim poteškoćama nam govori da smo do sada pravilno planirali, imali dobar odabir investicija, posebno u vještačko osnežavanje, koje je spasilo tekuću sezonu i obećavam da ćemo tako i nastaviti.”

Košarac je izrazio zadovoljstvo učinjenim na Jahorini.

“Opredjeljen sam da zajedno sa nadzornim odborom i menadžementom radim na afirmaciji ove planine koja može da postane regionalni lider u oblasti turizma. Menadžment OC Jahorina ima viziju za ovu planinu i za narednih 15 godina i to je nešto što me posebno raduje, jer turizam u BIH može biti top djelatnost. U narednim danima ćemo definisati naše strateško kretanje i iz aspekta promocije planova i rezultata OC Jahorina koji su stvarno primjer dobre prakse poslovanja u region”, rekao je Košarac.

Uprkos nedostatku snježnih padavina na Jahorini je zabilježen rastući trend i kada je u pitanju broj prolaza, broj skijaša ali i promet. Do sada je na ovoj planini skijalo više od 210.000 skijaša, ostvareno je gotovo 1.650.000 prolaza a zabilježen je porast prometa za više od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu na ovaj dan. U odnosu na cijelu prošlu sezonu premašen ukupan promet, a tek je 86 dan skijanja, navodi se u saopštenju OC Jahorina.

Predsjednik nadzornog odbora, Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek je rekao da su uloženi veliki napori kako bi ova ski sezona bila uspješna.

“Izuzetno je značajna podrška institucija ali i dobra organizacija i rad na terenu. Olimpijski centar Jahorina je dosadašnjim rezultatima pokazao da ide u pravom smjeru. Mi računamo na podršku resornog ministarstva te da ćemo zajedničkim snagama uz nove projekte i planove još unaprijediti Jahorinu kao destinaciju”, rekao je Elek.

( NN)