Lidl otvara trgovine u Srbiji 11. oktobra

Kompanija Lidl Srbija počet će operativno poslovanje 11. oktobra otvaranjem 16 prodavnica u 12 gradova, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, građani Beograda, Bora, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Niša, Novog Sada, Smedereva, Sombora, Subotice, Užica i Šapca prvi će imati priliku da kupuju u Lidlu. Otvaranje završenih prodavnica u drugim gradovima će uslijediti od novembra i nastaviti se u narednim mesecima, s obzirom na to da Lidl Srbija najavljuje dalje širenje maloprodajne mreže.

“Spremni smo za otvaranje i uzbuđeni što ćemo sledeće nedelje moći da uslužimo potrošače. Verujemo da ćemo zadobiti njihovo poverenje kroz pažljivo odabran asortiman proizvoda sa najboljim odnosom cene i kvaliteta i ponudu jedinstvenih Lidl brendova koji im do sada nisu bili dostupni u Srbiji. Ovom prilikom ih srdačno pozivamo da od 11. oktobra posete svoj Lidl i uvere se zašto je kupovina u Lidlu jednostavna, bolja i povoljnija”, rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, Martina Petrović.

Prve potrošače u Lidl prodavnicama dočekat će više od hiljadu prodavača. Oni su, zajedno sa ostalim kolegama, u sklopu temeljnih priprema za otvaranje prošli višemjesečne obuke kako bi odgovorili na potrebe potrošača. U trenutku otvaranja, u Lidlu će raditi više od 1.500 zaposlenih, navodi se.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, današnjom objavom dugoočekivanog datuma otvaranja je otkriveno i da su dva lica, koja su građani Srbije u protekle dvije nedjelje mogli da vide na bilbordima širom zemlje uz pitanje #kosuoni, zapravo, Lidlovi eksperti za kupovinu. Oni su najavljivali, kako se navodi, upravo ono po čemu je Lidl prepoznat od strane kupaca na svim tržištima na kojima posluje što najavljuje da će ponuditi i u Srbiji – najbolji odnos cijene i kvaliteta.

Biznis.ba