Lidl stigao u Srbiju, do kraja godine otvaranje još objekata

Beograd, 12. juna 2018. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic govori na otvaranju logistickog centra kompanije Lidl, nemackog prehrambenog trgovinskog lanca broj jedan u Evropi. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk
Logistički centar kompanije Lidl otvoren je u Novoj Pazovi, a predstavnici tog njemačkog trgovinskog lanca najavili su da će do kraja godine otvoriti između 10 i 20 prodavnica u Srbiji.

U Lidlovom objektu u Novoj Pazovi radi 180 ljudi, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, ima mjesta za 30.000 paleta i kapacitet za snabdijevanje 100 prodavnica. Kompanija Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a objavljen je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

Logistički centar je otvoren u prisustvu predsjednika države Aleksandra Vučića, ministra trgovine Rasima Ljajića, predsjednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i njemačkog ambasadora Aksela Ditmana.

Generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina je rekao da će taj trgovinski lanac i u Srbiji kao i u drugim zemaljama ponuditi svježu i kvalitetnu robu po najboljoj cijeni.

“Nudimo i dobre radne uslove i adekvatnu naknadu u srdačnoj atmosferi”, rekao je Šapina.

On je istakao da će Lidl biti dugoročni partner Srbije i da će zajedno da rastu da se razvijaju. Vičić je rekao da je Lidl u logostički centar u Novoj Pazovi investirao 55 miliona eura i angažovao 50 domaćih izvođača radova sa 2.000 radnika.

“Dolazak Lidla je simobol napretka Srbije jer ta kompanija posluje u 28 evropskih zemalja kojima Srbija želi da se pridruži”, kazao je Vučić.

Dodao je da će Lidl ojačati konkurenciju na domaćem tržištu i da će se u njegovim radnjama odmah naći 300 proizvoda iz Srbije, a da se nada da će ih kasnije biti i više. Prema riječima Vučića kupovna moć građana Srbije će rasti, jer će biti veće plate i penzije i oni žele da kupuju kvalitetnu robu, kakvu će Lidl nuditi.

Njemački ambasador Aksel Ditman je kazao da Lidl u Srbiji ne donosi samo radna mjesta već i transfer znanja i tehnologija i uključivanje lokalnih dobavljala u njegov lanac. On je podsjetio da u Srbiji posluje 400 njemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 ljudi, piše Beta.

Širom svijeta Lidl ima više 10.000 prodavnica, opslužuje 10 miliona kupaca i ima 150 logističkih centara.

Biznis.ba