Medela kupila Ravanicu za 320.000 eura, ulaže milion

Akcionarsko društvo “Medela” i zvanično je postalo kupac fabrike konditorskih proizvoda “Ravanica” jer je u Ministarstvu privrede potpisan Ugovor o prodaji kapitala tog preduzeća.

Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Chuprije prodata je Medeli iz Vrbasa za 320.000 eura, a Medela, čiji je suvlasnik kompanija Invej, obavezala se da će u opremu Ravanice investirati milion eura.

Na prodaju je bilo ponuđeno 100 odsto kapitala Ravanice po procenjenoj vrijednosti od 261.000 evra.

Inače, najpoznatiji proizvod te fabrike je “bonžita” a u asortimanu ima više od 40 proizvoda.

Za učešće u postupku prodaje stiglo je opet prijava, a 7. septembra na četvrtoj sednici Komisije otvorene su ponude učesnika u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala.

Komisija je konstatovala da su sve ponude dostavljene u skladu sa Uredbom i Uputstvom za ponuđace i da su stvoreni uslovi za sprovodenje postupka javnog nadmetanja.

Kompanija Medela iz Vrbasa istakla je najvišu ponudu u iznosu od 320.000 eura, koja je predstavljala najvišu postignutu izlicitiranu cenu u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Prije zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija – Uprave za sprecavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora, piše na sajtu Ministarstva privrede.

 

Biznis.ba