Međunarodni terminal aerodroma Dubai ponovo otvoren

Međunarodi terminal 1 i velika dvorana D aerodroma Dubai bit će ponovo otvoreni od danas, nakon što su letovi s tog terminala obustavljeni 25. marta 2020. godine zbog kontrole širenja COVID-19.

Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, direktor aerodroma Dubai pozdravio je ponovno otvaranje terminala 1 nazvavši ga ključnim korakom u skladu s rastom potražnje za putovanjima koji se očekuje u narednim mjesecima.

-Zrakoplovni sektor Dubaija bio je na čelu globalne kampanje za obnavljanje vitalnih međunarodnih zračnih usluga otvaranjem putničkih koridora bez karantina između UAE i više zemalja širom svijeta – rekao je Al Maktou, prenosi novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM.

Rekao je kako taj potez signalizira uvjerenje da su optimistični izgledi za ostatak godine i jasan pokazatelj namjere Dubaija da vodi zrakoplovnu industriju kako bi omogućio socijalni i ekonomski oporavak svijeta.

-Ovo ponovno otvaranje zajednička je saradnja mnogih sudionika uključenih u rad najveće svjetske međunarodne zračne luke i drago nam je što smo u mogućnosti napraviti ovaj važan korak ka punoj obnovi zračnih luka- rekao je čelnik Aerodroma Dubai.

Ponovno otvaranje značit će postupni povratak preko 40 međunarodnih prijevoznika koji trenutno prometuju na terminalima 2 i 3. Premještanje se završava do kraja juna.

Dvorana D vrijedna 1,2 milijarde dolara otvorena je u februara 2016. Aerodromskim vozom je povezana s terminalom 1, a oba ova objekta nude uslugu svjetske klase za 18 miliona putnika godišnje.

Biznis.ba / FENA