Messi i supruga odabrali luksuznu vilu

Nakon što je sredinom godine potpisao ugovor s američkim nogometnim klubom Inter Miami, argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi morao je pronaći idealan dom za sebe i porodicu.

Fudbaler se, prema pisanjima britanskog tabloida The Sun, u Miamiju može pohvaliti popisom nekretnina u iznosu od 17,5 miliona eura koji se sastoji od četiri luksuzna stana. Sada je sa suprugom Antonelom Roccuzzo na obali u Fort Lauderdaleu za 10,8 miliona dolara kupio luksuznu vilu.

Messijev novi dom ispunjen je svjetlucavim lusterima, krem i crnom paletom boja i modernim linijama. Imanje na kojem se nekretnina nalazi dio je privatnog komšiluka poznatog kao Bay Colony, a nalazi se na kraju slijepe ulice s pristupom vodi, tačnije 52 metra šetnice uz okean.

Prema Forbesu, moderna kuća s osam spavaćih soba, devet kupaonica, garažom za tri automobila i bazenom nalazi na manje od pola hektara, a uključuje dva pristaništa za čamce, spa, fitness sobu i gotovo 150 kvadratnih metara glavne spavaće sobe. Dizajn vile potpisuje kanadska dizajnerica interijera Lori Morris, a obiluje elegantnim šarmom.

Svaka od osam spavaćih soba zaseban je mini apartman koji nudi privatnost i luksuz članovima Messijeve porodice i prijateljima. Vijest o kupnji luksuzne vile došla je nakon što je Messi sa suprugom Antonelom i sinovima Ciru, Thiagom i Mateom viđen u potrazi za kućom. Vila i imanje koje ju okružuje fudbaleru bi mogao biti dom za sljedeće dvije godine koje je potpisao s Inter Miamijem, prenosi Gloria.hr.

(Biznis.ba)