MHP A Porsche Company povjerio kompaniji Lanaco status partnera za IT rješenja

Kompanija Lanaco danas je potpisala Ugovor o partnerstvu sa njemačkom kompanijom MHP A Porsche Company.

MHP je dio Porsche grupe koja svoje poslovanje ostvaruje na globalnom tržištu u segmentu konsaltinga u informacionim tehnologijama pružajući najviši nivo ekspertize u automobilskoj industriji. Osim poznatih brendova Porsche Grupe u oblasti auto industrije: Porsche, Audi, Volkswagen, Seat, Bentley, MHP ima više od 300 partnera kojima pruža najviši nivo IT podrške. Na IT tržištu, MHP ostvaruje najviši nivo partnerstva sa kompanijama SAP, Oracle i IBM.

Iz kompanije Lanaco navode da saradnja s kompanijom MHP predstavlja referentnu tačku u domenu međunarodnog poslovanja i od velikog je značaja za osnaživanje domaće IT industrije.

Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji Lanaco Dragan Ninić izajvio je da su izuzetno počastvovani odlukom kompanije MHP, dijelom Porsche grupe, da sa Lanaco-m uspostavi saradnju najvišeg nivoa partnerstva koja će biti realizovana kroz zajednički razvoj softverskih rješenja namijenjenih najpoznatijim brendovima globalne automobilske industrije.

– U ovom trenutku razmatramo projekte koji trebaju da donesu digitalni skok i izmjene današnjeg poimanje automobila, ali i čitave industrije – rekao je Ninić, saopćeno je iz kompanije Lanaco.

 

(FENA)