Michael Jordan zaradio šest miliona eura od Messijevih dresova

PSG je prije nekoliko dana kao novog igrača predstavio Lionela Messija. Argentinac je stigao kao slobodan igrač nakon što nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, a transfer je odjeknuo kao rijetko koji dosad.

Navijači PSG-a počeli su se okupljati pred aerodromom čim su čuli da Messi dolazi, a posebno je zanimljiv efekt koji je Messi imao na prodaju dresova.

Prvo je večer nakon objave njegovog dolaska PSG pustio u prodaju 150 hiljada dresova s njegovim imenom i brojem 30, a oni su rasprodani u samo sedam minuta na PSG-ovom online shopu, piše Index.hr.

Vrlo brzo prodaja Messijevih dresova postala je nešto što se događa 24 sata svakog dana u sedmici, a do sada je PSG prodao dresova za čak 120 miliona eura.

PSG-u pripada 10% tog iznosa pa je zasad zaradio čistih 12 miliona eura na dresovima, ali posebno je zanimljivo da je od dresova ozbiljan novac u jednom vikendu zaradio i Michael Jordan.

Naime, Nike proizvodi PSG-ove dresove s Jordanovim brendom Air Jordan, a prema ugovoru koji je kompanija sklopila s klubom slavni košarkaš ima pravo na 5% zarade od prodaje dresova. U ovom trenutku to je šest miliona eura zarade za samo jedan vikend. Prava navala na dresove se tek očekuje jer Messi još uvijek nije debitirao u dresu PSG-a, a taj trenutak trebao bi biti okidač za potpunu pomamu među navijačima.

Biznis.ba