Mliječna industrija MI 99 sigurno korača stazama uspjeha

„Mliječna industrija 99“ d.o.o. je osnovana 2015 godine, kupovinom strateškog udjela od njemačkog giganta u oblasti mliječnih proizvoda, kompanije Zott International GmbH. Zahvaljujući viziji vlasnika Nurdina Peštalića, jednog od pionira mliječne industrije u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini, ova kompanija bilježi stalni rast proizvodnje i trenutno zapošljava 60 mladih ljudi, od kojih značajan do čine visokoobazovani mladi kadrovi koji su u ovoj kompaniji dobili priliku da rade posao za koji su se školovali.

Na čelu Mliječne industrije MI 99 iz Gradačca je mlada Indira Omeragić koja, kao najveći uspjeh kompanije, ističe stalna ulaganja u tehnologiju I inovacije.

Indira Omeragić

“Menadžment naše kompanije veliki značaj pridaje kvaliteti naših proizvoda. Kao rezultat toga, ponosni smo na činjenicu da posjedujemo najsavremeniji mašinski park, uz primjenu posljednjih  tehnoloških dostignuća na polju mljekarstva. Primjenom standarda „potpuno sterilnih uvjeta“, standarda pri kojem se mlijeko obrađuje i pakuje u potpuno sterilnim i kontrolisanim uvjetima, u mogućnosti smo ponuditi našim kupcima najduže rokove traja naših proizvoda, uz zadržavanje vrhunskog kvaliteta proizvoda naših brendova „Natura“ i „Milkland” – ističe Indira Omeragić.

Mlijeko se u fabriku doprema svakodnevno kroz sistem otkupa koji obuhvata više od 1.500 zadovoljnih kooperanata koji, uz podršku Mliječne industrije MI 99 lakše planiraju svoju budućnost u oblasti proizvodnje mlijeka i ostvaruju sigurnu egzistenciju. Osim osiguravanja kvalitetne sirovine, na ovaj način kompanija direktno pomaže ostanak i razvoj seoskih domaćinstava, te pruža egzistenciju za više od 1.500 porodica.

Mliječna industrija MI 99 posjeduje više certifikata  o kvaliteti i kontroli menadžmenta, kvaliteti proizvodnje i proizvoda, kontroli kvalitete proizvoda, te Halal certifikat.

“Kao rezultat gore navedenih kompetencija, ponosni smo vlasnik EU licence za izvoz naših proizvoda u zemlje Evropske Unije, licence koja dokazuje da su naši proizvodi i proizvodni proces u standardu sa strogim regulativama Evropske Unije. Osim bosanskohercegovačkog tržišta, prisutni smo i u EU, na bliskoistočnom tržištu, te u zemljama regije među kojima su Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Albanija. Sistem isporuke naših proizvoda na police trgovinskih lanaca u Bosni i Hercegovini i regionu je koncipiran na način da naši kupci u svakom trenutku imaju najsvježije moguće dostupne proizvode na našem centralnom skladištu, izgrađenom prema najsavremenijim standardima,” – ističe direktorica Omeragić.

Mliječna industrija 99“ d.o.o. u svom asortimanu ima preko 20 različitih proizvoda, koji su prepoznatljivi na tržištu pod brendom „Natura“. Pored toga, proizvodi ove kompanije se mogu naći i pod brendom „Milkland“. Za sve Vas koji cijenite dobar domaći proizvod i za svoju familiju želte samo najbolje iz prirode, preporučujemo proizvode MI 99 koje možete pogledati ovdje.

 

(Biznis.ba)