Mrkonjić: Kompanija EOS Matrix u poslovanje u BiH investirala 70 miliona KM

Direktor EOS Matrix-a u Bosni i Hercegovini Petar Mrkonjić  predstavio je rezultate poslovanja u prethodnoj godini, te otkrio da je kroz aktivnosti EOS-a u BiH uloženo 70 miliona KM.

Kompanija je dio njemačke EOS grupe – članice OTTO grupe, vodećeg međunarodnog provajdera finansijskih usluga, a u Bosni i Hercegovini posluje od 2011. godine pod nazvim EOS Matrix.

Mrkonjić je danas medijima prezentirao novi sektor poslovanja i portfolio u oblasti nekretnina, u okviru kojeg je EOS Matrix tim svoju ekspertizu iz finansijskog sektora nadogradio i stavio na raspolaganje investitorima.

Tu oblast poslovanja, kako je naveo, EOS Matrix u BiH razvija posljednje dvije godine, diversifikujući tako svoje poslovanje širenjem tima i jačanjem uticaja na stabilnost finansijskih aktivnosti u zemlji.

– Ponosni smo na odlične rezultate poslovanja u prethodnoj godini i na novi segment poslovanja, kojim EOS Matrix odgovara na potrebu tržišta za kvalitetnim uslugama savjetovanja i podrške investicijama u polju nekretnina – kazao je Mrkonjić.

Više od 150 nekretnina – zemljišta, poslovnih i stambenih prostora na području cijele Bosne i Hercegovine već se nalaze u EOS nekretnine portfoliju.

– U prethodnom periodu EOS grupa je investirala 70 miliona KM u poslovanje u Bosni i Hercegovini, a dobit za 2022. godinu, koja je iznosila 2,5 miliona KM, odličan je pokazatelj da je ova investicija bila dobar potez – naglasio je Mrkonjić.

Kompanija od osnivanja pruža transparentnost u poslovanju, te profesionalnost i posvećenost zaštiti podataka u svom djelovanju, a dobri rezultati rada EOS Matrixa-a, kako je istaknuto, pokazatelj su osnovnih principa kojima se vode kao vodeća kompanija u oblasti upravljanja potraživanjima u Bosni i Hercegovini.

Kroz Finlit fondaciju, posvećeni su pametnom ulaganju i svijetu bez dugovanja.

Povećanje finansijske pismenosti s namjerom ostvarivanja cilja – svijeta bez dugovanja, kako je rečeno, glavne su vodilje na kojima počiva poslovanje i društveni angažman EOS grupacije.

– Želimo da kroz Finlit fondaciju, educiranje najmlađih da skrenemo pažnju i objasnimo zašto je važno biti odgovoran, finansijski pismen i odnositi se ozbiljno prema svojim obavezama – poručio je Direktor EOS Matrix-a u BiH Petar Mrkonjić.

EOS Matrix danas zapošljava više od 70 ljudi kroz svoje sektore a svoje usluge pruža na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Biznis.ba / FENA