Na Bjelašnici završeni poslovni susreti poduzetnica iz Srbije, Hrvatske i BiH

Tokom poslovnih susreta na Bjelašnici poduzetnice iz regiona razgovarale su o vlastitim biznisima, uspješnim poslovnim pričama, počecima, problemima sa kojima su se susretale, ali i saradnji na plasmanu određenih proizvoda i usluga na regionalno tržište.

Regionalna asocijacija poduzetnica jugoistočne Evrope SWSS (Strong women-Strong society) inicijator je ovogodišnjih B2B regionalnih susreta koji su u organizaciji Udruženja “PoduzetniceIN” upriličeni na Bjelašnici od 4. do 6. februara.

Kako su istanukle organizatorice, to je samo nastavak aktivnosti na polju poslovnog povezivanja i stvaranja novih poslovnih saradnji iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a koje čine SWSS – Virtualni ženski poduzetnički centar iz Zagreba na čijem čelu je poduzetnica i direktorica centra Sanela Dropulić, Promocija zdravog života na čelu s poduzetnicom Sofijom Bajić iz Novog Sada, Društvo Miniaturna – Mala misao, velika djela, na čelu sa slovenskom poduzetnicom iz Ljubljane Zori Jakolin i Udruženje “Poduzetnice iN” iz Bosne i Hercegovine koje predstavlja Adisa Tufo iz Sarajeva.

Podršku ovakvim sastancima i saradnjama koje nastaju dao je i potpredsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Jašarspahić, kojem je jako dobro poznat rad Udruženja “Poduzetnice IN”, ali i rad regionalne asocijacije SWSS, kao i važnost povezivanja nevladinog sektora i institucija radi unapređenja poslovnih aktivnosti i stvaranja kvalitetnije poslovne klime za bh. i region

– Mi u Privrednoj komori vidimo da ogroman potencijal u Bosni i Hercegovini leži u ženskom poduzetništvu. Vidimo veliku šansu da se kroz žensko poduzetništvo dodatno promoviše ženski angažman i ženski osjećaj u biznisu koji bi mogao da napravi dodatnu dimenziju, a time i mi dobivamo nove članice. Prepoznajemo pozitivne priče, pozitivne trendove i idemo za njima – kazao je Jašarspahić.

B2B susreti na Bjelašnici su prvenstveno bili namijenjeni stvaranju kontakata i prezentaciji regionalnih kongresa i konferencija o ženskom poduzetništvu.

Regionalni B2B susreti bili su prilika za nove kontakte koji će otvoriti mogućnosti za poslovne prilike u smislu prekogranične saradnje poduzetnica iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Udruženja “Poduzetnice IN”.

Biznis.ba / FENA