Načelnik Hadžibajrić u obilasku privrednika iz Starog Grada

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je obišao privrednike iz Starog Grada koje Općine u saradnji s Bosna Bank International i ove godine finansira za podsticaj u zapošljavanju i poboljšanju poslovanja u Starom Gradu.

Saradnja se ogleda u tome da BBI banka plasira kratkoročna, srednjoročna i dugoročna kreditna finansiranja, isključivo za privredna sruštva registrovana na području Starog Grada, a Općina korisnicima kredita sufinansira profitnu maržu.

U prethodne četiri godine više od trideset privrednika iz Starog Grada koristilo je ove kredite za poboljšanje svog poslovanja, a plasirano je 2,6 miliona KM. Od tog iznosa, Općina Stari Grad je pokrila 135.000 KM profitnih marži – kamata.

Na Lapišnici je načelnik Hadžibajrić posjetio kompaniju Ga-Me-Ha koja je više od 50 godina sinonim za ekskluzivne poslastice visoke kvalitete i vrhunskog ukusa.

Zamjenik direktora GA-ME-HA Iris Bašić je istakao je da je ta kreditna linija odlična prilika za sve poslovne subjekte iz Starog Grada, te da se trebaju ohrabriti na takav poslovni potez, kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Osiguranje kvalitetnog poslovnog okruženja kao i poticaji razvoju privrede u Starom Gradu, kako je kazao Hadžibajrić, među prioritetima su te lokalne zajednice, te izrazio zadovoljstvo ovakvim primjerima uspješnog poslovanja.

Zahvalio je BBI banci koja sve ove godine učestvuje u projektu s Općinom Stari Grad, te pojasnio da je riječ o veoma povoljnim kreditnim sredstvima koja se daju za pomoć privredi i poslovanju, a profitnu maržu sufinansira Općina Stari Grad.

Dodao je da će i ove godine privrednici moći koristiti kreditnu liniju što bi mnogima moglo pomoći usljed slabog poslovanja zbog pojave koronavirusa.

– U maju smo potpisali ugovor s BBI bankom za ovu godinu i banka ima u planu plasirati 1,5 milion KM, a mi smo osigurali 25.000 KM za sufinansiranje profitnih marži. Pozivam sve zainteresovane poslovne subjekte iz Starog Grada kojima su potrebni krediti da se prijave i iskoriste ovu ponudu – kazao je načelnik Hadžibajrić.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici Ferhadija BBI banke, putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected], ili na brojeve telefona 033/275-508, 253-920, 275-507 i 275-264.

Prijem zahtjeva za finansiranje iz sredstava finansijske linije vršit će se do kraja ove godine, odnosno do 31. decembra, 2020. godine, a realizacija zahtjeva vrši se u roku od 90 dana od dana prijema zahtjeva, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Biznis.ba / FENA