Najveća biznis konferencija dijaspore u Sarajevu 11. augusta

Udruženje „Restart“ i USAID projekat „Diaspora Invest“ i ove godine organizuju „Reconnect“, najveći poslovni skup bh. dijaspore u Sarajevu, koji će biti održan u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 11. augusta od 20.00 sati.

Direktorica Restarta Emina Zahirović Pintarić izjavila je da su ove godine njihovi sagovornici i sagovornice Erna Šošević, Jasmin Marić, Edin Halilović, Irma Ćosić, Tia Karić, Lamija Brkić i Sabina Halilović.

– Razgovaramo o razvoju inovativnih poslovnih ideja u Bosni i Hercegovini, o prilikama za nove generacije dijaspore u našoj zemlji, programima stažiranja, povezivanja i podrške koji su realizovani zahvaljujući uvezivanju sa iseljeništvom. Sve u svemu, obećavamo da će i ove godine Reconnect okupiti poslovnu zajednicu i otvoriti neke nove mogućnosti za saradnju i partnerstva – poručila je Zahirović Pintarić.

Registracija za konferenciju „Reconnect“ je slobodna na LINKU i gosti su pozvani da izvrše registraciju čim prije – zbog ograničenja vezanih za mjere zaštite od pandemije covid-19.

– Nakon što smo se prošle godine povezivali linkom sa dijasporom širom svijeta, ovim okupljanjem u Zemaljskom muzeju želimo poručiti da se ekonomija oporavlja, da društvo gradi nove veze i da kao zemlja imamo šta ponuditi svijetu. Reconnect je kroz sve ove godine rada, u partnerstvu sa USAID projektom ‘Diaspora Invest’ podigao svijest javnosti o važnosti uloge dijaspore u ekonomskom rastu BiH. Važno je da sada predstavimo te rezultate, pokažemo šta su još mogućnosti i na čemu treba raditi u budućnosti – zaključila je Zahirović Pintarić, saopćeno je iz USAID projekta „Diaspora Invest“.

 

Biznis.ba / FENA