Naredne godine s banjalučkog ‘Aerodroma’ mogući letovi za Grčku i Crnu Goru

U prošloj godini kroz banjalučki “Aerodrom” prošlo je 20.850 putnika, u ovoj godini se očekuje oko 23.000, a u planu su novi letovi kako bi taj broj značajno bio povećan – rekao je direktor “Aerodorma” Duško Kovačević.

 

Od oktobra niskobudžetna aviokompanija “Ryanair” uspostavlja direktne letove iz Banje Luke za Stockholm, Brisel i Memingen, dva puta sedmično, a vlasti tvrde da se vode pregovori s još dvije-tri kompanije koje su zainteresovane za uspostavu letova s banjalučkog “Aerodroma”.

– Letovi “Ryanair” imat će ogromne efekte za privredu, a posebno turizam – ocijenio je Kovačević, koji smatra da štrajkovi u toj avio-kompaniji neće poremetiti planove kada je u pitanju Banja Luka.

U narednoj godini, kako je dodao, očekuju više od 100.000 putnika.

– Postoje ozbiljna razmišljanja da se naredne godine, osim za Tursku, uvede i čarter let za Grčku, a volio bih da tu bude i Tivat. S partnerima iz “Ryanaira” ćemo razgovarati da li postoji opcija da oni uvedu let iz Banje Luke za Solun i Atinu – ustvrdio je Kovačević uoči konferencije o temi “Aerodrom Banja Luka u funkciji razvoja regije”.

Entitetska premijerka Željka Cvijanovićeva je također potvrdila da se sa predstavnicima “Ryanaira” pregovara o uspostavi još dvije “stabilne” linije.

Ukazala je na sve dobiti za privedu i turizam od “oživljavanja” tog aerodorma koji bi, kaže, mogao da pruža usluge za cijelu regiju.

– Osim “Ryanaira” imamo dvije vrlo značajne kompanije koje nastoje da predstave svoju ponudu, jer su zainteresovani za Banju Luku – ustvrdila je Cvijanović.

Biznis.ba / FENA