Netflix zapošljava stjuardesu za svoj privatni avion, iznos plate je nevjerovatan

Streaming kompanija Netflix zapošljava stjuardesu za jedan od svojih privatnih aviona, a posao se plaća do 385.000 američkih dolara godišnje, prenosi Klix.ba.

Oglas na web stranici kompanije sa sjedištem u Sjevernoj Kaliforniji zahtijeva od stjuardese (ili stjuardesa) da nosi prtljag težine do 13,6 kilograma, da može putovati svijetom na duže vrijeme i da bude sposobna dugo stajati. Stjuardesa će prema potrebi također morati raditi na Gulfstream G550 mlaznjaku.

Iz kompanije Netflix naveli su da idealan kandidat mora osigurati tzv. “povjerljivi zračni prijevoz” i da bi trebao biti u stanju obavljati svoj posao s diskrecijom. Iako nisu naveli određeni raspon naknada za ovu poziciju, navode ukupni tržišni raspon za slične pozicije u rasponu od 60.000 do 385.000 USD. Naknada će se odrediti na temelju razine iskustva.

Netflix je rekao da je idealan kandidat ne samo profesionalno obučen za sigurnost kabine i putnika i hitnu evakuaciju aviona, mora prigrliti i Netflixovu kulturu slobode i odgovornosti.

Unatoč visokoj plati, Netflix je promijenio svoju politiku poslovanja otkako mu je broj pretplatnika počeo opadati prošle godine. Kompanija je otpustila stotine zaposlenika, provela plan za suzbijanje dijeljenja lozinki i pokrenula jeftiniju razinu podržanu oglašavanjem.

 

 

Biznis.ba