Norwegian Air ukida ljetnu avioliniju iz Osla za Sarajevo

Kako piše portal Exyuaviation.com, kompanija je već obustavila rezervaciju i prodaju karata za ljeto 2019. godine, a putnicima nudi prijevoz do Osla preko Štokholma tokom cijele godine ili preko Kopenhagena tokom ljeta.

Tokom prošle godine s kompanijom Norwegian Air Shuttle iz Sarajeva je putovalo 39.000 putnika. Linija Oslo-Sarajevo uspostavljena je 2008. godine.

Putnici iz BiH koji žele putovati u Oslo mogu to učiniti s Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu svaki dan s obzirom na to da s Međunarodnog aerodroma Sarajevo letovi za Beograd imaju svaki dan.

U prošlom mjesecu ova kompanija obustavila je zimske letove iz Štkoholma i Kopenhagena za Zagreb koji su uspostavljeni 2010. godine. Rečeno je da će aviolinije biti uspostavljene tokom ljeta.

Ranije se špekulisalo da će Norwegian Air Shuttle otvoriti bazu u jednoj od zemalja bivše Jugoslavije, a Sarajevo se spominjalo kao potencijalni kandidat.

Norwegian Air Shuttle je druga najveća aviokompanija u Skandinaviji sa sjedištem u Norveškoj i treća najveća niskobudžetna aviokompanija u Evropi, prenosi Klix.ba.

Biznis.ba