Održan Dan otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj

Manifestacija “Dan otvorenih vrata”, koju Tvornica cementa Kakanj (TCK) tradicionalno održava već 17. godina, danas je ugostila skoro 3.000 sugrađana i posjetilaca iz drugih gradova koji su uživali u cjelodnevnom programu.

Još jednom je park TCK pretvoren u terene za nogomet, košarku, odbojku i mnogobrojne druge sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti.

Program je u potpunosti prilagođen najmlađima i njihovim potrebama i željama. Pružajući mogućnost za direktnu i transparentu komunikaciju s lokalnom zajednicom, Dan otvorenih vrata postao je tradicionalni događaj kojeg hiljade građana Kaknja s nestrpljenjem očekuju i uvršten je u kalendar gradskih manifestacija.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja Izudin Neimarlija rekao je da je Dan otvorenih vrata jedna od važnijih aktivnosti koje svake godine organiziraju kako bi zajedno sa sugrađanima proveli dan u razgovoru i druženju, pun sportskih susreta i cjelodnevne zabave.

Kako bi ojačali aktivnosti unapređenja življenja u lokalnoj zajednici, članovi Uprave TCK su uručili dvije donacije od po 2.500 KM Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kakanj i sportsko ribolovnom društvu “Bistro” Kakanj.

 

Biznis.ba / FENA