Održan prvi Networking Breakfest u Bosni i Hercegovini

Networking Breakfast, poslovni događaj koji se u Hrvatskoj održava već sedam godina sloveći za omiljeni event hrvatskih poduzetnica i partnera, održan je prvi put u BiH u organizaciji marketinške agencije Altermedia. Svojim prisustvom uveličale su ga predstavnice različitih biznis sektora u sarajevskom Hotelu Hills, gdje je sve vrijeme vladala pozitivna atmosfera motivirajući dame na nove poslovne podvige.

Networking Breakfast poslužio je ujedno kao najava početka saradnje između Altermedijinog projekta – Ladies Ina, vodeće komunikacijske platforme za poslovne žene u našoj zemlji, i Women In Adria, regionalne platforme za poduzetnice. Ova saradnja omogućit će lidericama i vlasnicama kompanija međusobno upoznavanje te širenje djelokruga rada njihovih kompanija kako na bh. tako i na regionalnom tržištu.

Networking Breakfast se sastoji od edukativnog predavanja i networkinga, a na temu Kako (iz)graditi vlastiti biznis bez da putem izgorimo ovoga puta govorila je Kristina Ercegović, poznata poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica u susjednoj Hrvatskoj.

U svom inspirativnom predavanju Kristina je podijelila bogato iskustvo, koje je prenijela i putem svojih pet knjiga. Naglasila je i koliko je važno da budemo drugačiji, hrabri, da prihvatimo sebe onakvim kakvi jesmo, da budemo autentični i da vjerujemo u sebe. Također, da su najuspješniji oni biznisi koji imaju jaku svrhu, koji rješavaju probleme, njima profit nije na prvom mjestu, ali je svakako logičan slijed promišljenog i strateškog poslovanja.

Networking Breakfast je i u našoj zemlji ispunio svoju viziju satkanu u sloganu Behind your ambitions. Odnosno, udruživanjem žena uspjeh je zagarantiran upravo zbog toga što imamo jedna drugu.

Koncept Networking Breakfasta je važan za ambiciozne bh. žene kao i one koje to žele biti. U nizu tematskih evenata koji su planirani do kraja godine zasigurno će uživati brojne poduzetnice i korporativne menadžerice našeg društva.

Događaj su podržali Diners Club BH i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koji su predstavili svoje usluge namijenjene ovoj ciljnoj grupi.

(Biznis.ba / N1)