Održana edukacija ‘Proizvodnja organskog povrća u zaštićenom prostoru’

Na farmi Udruženja “Nešto Više” u Humilišanima kod Mostara u subotu je održana besplatna edukacija pod nazivom “Proizvodnja organskog povrća u zaštićenom prostoru”, a u okviru projekta Udruženja kojeg podržava Julia Taft Refugee Fund.

Sudionici edukacije imali su priliku diskutirati o važnosti proizvodnje i konzumacije hrane uzgojene prirodnim metodama, te razmijeniti svoja iskustva i planove za budućnost.

Muhamed Garib, dipl.ing.agr., upoznao ih je sa vrstama i prednostima zaštićenih prostora, odlikama organske proizvodnje, metodom mješovite sadnje biljaka – kako uzgojiti više na manjim prostorima, ranom i kasnom proizvodnjom, te demonstrirao i kako napraviti plastenik za nekoliko sati i uz mala ulaganja, reciklirajući i koristeći materijale i alate koji se uglavnom mogu pronaći na svakom imanju.

Nakon teoretskog dijela, sudionici su obišli imanje “Nešto Više”, te i uživo vidjeli ono o čemu se govorilo u teoriji.

iz Udruženja su poručili kako se besplatne edukacije nude za sve zainteresirane koji se žele upustitiu u svijet organske proizvodnje hrane, za svoje potrebe ili za tržište.

Planirane su još tri subotnje sesije: Uzgoj organskih presadnica (13. travnja) Prirodna zaštita i prihrana biljaka (27. travnja) te Sušenje organskih proizvoda prirodnim putem i korištenjem sušare (11.svibnja).

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem sms poruke ili Vibera na broj 066 711 277, te poslati ime i prezime, adresu stanovanja i broj telefona. Broj mjesta je ograničen.

(FENA)