Otvoren poziv za učešće u mentorskoj mreži bh. dijaspore

USAID projekat “Diaspora Invest” je otvorio novi poziv do 30. septembra za prijavu mentorima i mentoricama iz bh. dijaspore.

– Dovoljno je da mentor posjeduje relevantno iskustvo i znanje iz određene oblasti razvoja poduzetništva ili nekog specifičnog sektora, a mi ćemo na osnovu njihovih prijava, pronaći lokalne kompanije zainteresovane za podršku i saradnju. Najteže je napraviti prvi korak, a naše iskustvo pokazuje da dobre prakse iz svijeta mogu ubrzati razvoj domaćih poslovnih projekata. Prijavite se i postanite dijelom Mentorske mreže Biznis centra bh. dijaspore – saopćio je rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore Armin Alijagić.

Otvaranjem poziva USAID projekat “Diaspora Invest” i Biznis centar su predstavili pilot-aktivnost pokretanja programa mentorstva eksperata iz bh. dijaspore. Ove aktivnosti će biti fokusirane na pomoć mentora malim i srednjim preduzećima, obrtima i drugim oblicima start-up inicijativa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o nastavku aktivnosti koje su se, u prethodnom periodu, realizirale kroz edukacijske radionice DiaWorks.

Alijagić pojašnjava da se bilježi značajan interes dijaspore da volonterski doprinese prenosu znanja iz svijeta u BiH, ali da nije postojao mehanizam povezivanja sa domaćim poduzetnicima.

Mentori iz dijaspore na navedeni poziv mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na VIDEO, saopćeno je iz USAID.

Biznis.ba / FENA