Plenković: Radovi na mostu Svilaj uskoro će biti gotovi

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Slavonskom Brodu da kada Rafinerija Brod ponovno dođe u funkciju najvažnije je da to bude sa što manjim onečišćenjem zraka, te je po njemu varijanta s plinofikacijom te rafinerije najrazumnija.

“Mi smo tu napravili ogromne iskorake, nažalost tamo se prije nekoliko mjeseci dogodila nesreća, srećom bez većih posljedica. Najbitnije je da kada i ako ponovno dođe u funkciju da dođe do što manjeg onečišćenja zraka, a ova varijanta s plinofikacijom je po meni najrazumnija”, rekao je Plenković novinarima uoči svečanog obilježavanja 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji.

Plenković se u Slavoskom Brodu susreo i sa županijskim stranačkim vodstvom i kandidatima HDZ-a na izvanrednim izborima za općinsko vijeće u Davoru koji se održavaju 10. ožujka.

Posebno je istaknuo kako je tijekom razgovora bilo riječi o mostovima Svilaj i Stara Gradiška na granici s Bosnom i Hercegovinom, o projektu Luka Brod i Sveučilištu Slavonski Brod.

“Posebno mi je drago da je projekt luke vrijedan 130-135 milijuna kuna u tijeku i da će radovi na mostu Svilaj uskoro biti gotovi. Ići će se s pristupnom cestom i novim mostom kod Stare Gradiške. Na taj način u prometnom smislu Brodsko-posavska županija dobiva sasvim novu dimenziju”, rekao je Plenković, javlja Hina.

Biznis.ba