Pobjednica pete emisije treće sezone SBF Start-up Challenge Lejla Reizbegović

Pobjednica pete emisije treće sezone takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge je Lejla Reizbegović sa svojom idejom za proizvodnju brenda medicinske odjeće Lorica.

Tako je ljubav prema modi i dizajnu doktorica dentalne medicine iz Hadžića Reizbegović pretvorila u biznis. Ova 25-godišnjakinja svoju ideju je predstavila na televiziji Hayat u posljednjoj emisiji treće sezone takmičenja SBF Start-up Challenge i odnijela ubjedljivu pobjedu. Stručni žiri je njenu ideju da proizvodi medicinske uniforme od antimikrobnih materijala, koji sprečavaju rast i razvoj bakterija na radnoj odjeći, ocjenio najvišim ocjenama.

– Od malena gajim veliku ljubav prema likovnoj umjetnosti. Tokom studija stomatologije bila sam u prilici da stalno nosim medicinske uniforme i prepoznala nedostatak posvećenosti dizajnu u ovoj branši i tako je nastala ideja da dizajniram inovativne, moderne i prepoznatljive uniforme – kazala je Reizbegović, koja će nagradni finansijski fond BBI banke iskoristiti za razvijanje novih proizvoda i registraciju firme.

Pobjeda na ovom takmičenju joj je, kako je rekla, dala vjetar u leđa kako u finansijskom smislu tako i u smislu podrške i priznanja od značajnih ljudi iz svijeta biznisa.

– Kompletan nagradni fond  SBF takmičenja daje veliku podršku počevši od finansija, pa do logističke podrške, promocije i oglašavanja, te mentorstva. Svim mladim ljudima bih preporučila da iskoriste ovu priliku i predstave svoje ideje – navela je Reizbegović.

Lorica je peti pobjednik, čime je završena treća sezona takmičenja mladih u poslovnim idejama koje je Bosna Bank International pokrenula u saradnji sa televizijom Hayat i partnerima. Svi pobjednici imat će priliku da svoje ideje predstave i na 11. Sarajevo Business Forumu.

Za ovu, treću sezonu, za pobjednike takmičenja nagradni fond iznosio je više od 200 hiljada KM. Nagrade i podršku su obezbijedili: BBI banka, TV Hayat, Bamcard, Fondacija Mozaik, RSG Media Group, Uni-Expert, Klix.ba, Akta.ba, Business Magazine, Poslovne novine, Studomat.ba, projekat Dijaspora za razvoj (D4D), a podršku projektu i učesnicima dali su i Fondacija 787, Fondacija Impakt i Konrad Adenauer Stiftung, saopćeno je iz BBI banke.

 

(FENA)