Počinje realizacija projekta ‘Luka Brčko’

Primopredaja projektne dokumentacije vezane za projekt “Luka Brčko”, vrijedan 10 milijuna eura, izvršena je u petak u Brčkom s tvrtkom “PPG” iz Sarajeva, koja je zajedno s tvrtkom “Technital” dobila posao konzultantskih usluga na vođenju ovog projekta koji je među najvažnijim strateškim projektima u Distriktu, ističu iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Distrikta Pero Gudeljević kazao je kako se raduje što će se tvrtke konačno uvesti u posao kako bi se počelo s radom.

“S obzirom na situaciju koja se usložnjava u vezi s koronavirusom danas nismo mogli organizirati zajednički sastanak s članovima Jedinice za implementaciju Brčko distrikta BiH. Podsjećam, vrijednost projekta je 10 milijuna eura, od čega će 3 milijuna eura biti dotacija za nabavu dizalice za potrebe ‘Luke Brčko’. Za konzultantske usluge izdvojeno je 500 tisuća eura, od čega je 250 tisuća eura dotacija za tehničku pomoć, a ostalih 250 tisuća eura financira se iz kredita”, podsjetio je Gudeljević.

Ravnateljica tvrtke “PPG” Sarajevo Emina Ramčić kazala je kako je službeni početak projekta 10. srpnja, ali da je odlučeno da se dokumentacija ranije preuzme kako bi se što prije počelo s realizacijom projekta. Ona je napomenula da je projekt podijeljen u tri faze.

“Prva faza je pronalazak najoptimalnijeg rješenja trase željezničke pruge koja spaja željezničku glavnu stanicu s ‘Lukom Brčko’. Druga faza je nabava dizalice, rekonstrukcija pojedinih dijelova ‘Luke Brčko’, a nakon toga idemo u izgradnju željezničke pruge. Naša dinamika bila je predviđena za prvu, nultu fazu dva mjeseca, međutim mi ćemo nultu fazu projekta početi u isto vrijeme kao i prvu fazu, isključivo na zahtjev Vlade Distrikta i ‘Luke Brčko'”, kazala je Ramčić, stoji u priopćenju.

 

Biznis.ba / FENA