Pomoću ovih Feng Shui pravila brže ćete privući novac u kuću

Energija koju zračite i koju nosite u sebi nerijetko utječe na vaš život i ono što se događa oko vas, te je zbog toga važno stvoriti atmosferu u domu zbog koje će vam, kako navodi tibetansko učenje Feng Shui, novac sam pristizati u kuću.

Za početak, popravite krov kuće. Ukoliko prokišnjava, vrijeme je da ga zakrpite. Isto važi i za česme koje neprestano cure. Prema Feng Shuiu, novac i emocije su energije koje imaju svoj tok, baš kao i voda.

Zatim, uredite ulaz u kuću, jer je primarna stvar pokazati kako svako ko želi ući ima dobrodošlicu. Obratite pažnju da vam zvono na ulazu radi, jer se tako prizivaju poslovne prilike. Vodite pažnju da su kućni broj i adresa veoma vidljivi, te da su ulazna vrata čista.

Prema ovom tibetanskom vjerovanju, ako zavežete crvenu traku na cijev iza wc školjke, to će zaštitit vaše finansije. Također, tibetanci savjetuju da spuštate dasku na šolji i da je držite spuštenu kad šolja nije u upotrebi.

Prema starom vjerovanju, ako se na lijevoj strani prostorije kod ulaznih vrata nalazi biljka, važno je pratiti njen razvoj, ukoliko se razvija brzo takve će biti i vaše finansije. Ukoliko vene i sporo se razvija, to je loš znak. Lijeva strana je također važna jer je potrebno da bude čista i prohodna. Ukoliko u kući imate kamin ili peć, redovno je čistite kako bi stvorili slobodan put energiji koja donosi novac i poslovne prilike. Tibetanci vjeruju da su peć i kamin simboli za bogatstvo, prenosi Klix.

Naposlijetku, poštujte novac koji već imate. Gledajte ga kao nešto pozitivno, kao nagradu za ulaganje, zalaganje, inteligenciju i dobrotu. Budite zahvalni kada vam je novac u rukama i uvijek pažljivo i uredno slažite papirne novčanice koje imate u rukama. Što više cijenite novac, to će on više dolaziti u vašem smjeru.

Biznis.ba