Potpisani novi ugovori u okviru Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH i izvođača radova, odnosno kompanije Euro-Asfalt Sarajevo, potpisali su danas u Sarajevu nove ugovore u okviru Programa modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH.

Potpisani ugovori odnose se na LOT 1 (sanacija i rekonstrukcija crnih tačaka i izgradnja traka za spora vozila na području Unsko-sanskog kantona) i LOT 3 (izgradnja kružnog toka Vitkovići i sanacija kolovozne konstrukcije na magistralnoj cesti M20 na području Grada Goražde).

Potpisani ugovor za LOT 3 vrijedan je oko četiri miliona KM. Radi se o rekonstrukuciji ceste dužine oko tri kilometra, a pored toga će se u sklopu rekonstrukcije ceste izvršiti i rješavanje odvodnje i poboljšanje elemenata pješačkog saobraćaja, dakle izgradnja pješačkih staza.

Posao je na javnom tenderu dobila domaća kompanija Euro-Asfalt, radovi praktično počinju s potpisivanjem ugovora, odnosno na terenu za nekih sedam do deset dana  i trebali bi biti okončani u roku šest mjeseci, dakle u ovoj građevinskoj sezoni.

To je jedan od većih projekata na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, a potpisivanju ugovora prisustvovali su među ostalim premijer BPK-a Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji su u svojim izjavama za medije istakli važnost realizacije Programa modernizacije cesta, odnosno infrastrukturnih projketa na području tog kantona, te dobru saradnju sa JP Ceste FBiH.

(FENA)