Prevent Goražde počeo proizvodnju zaštitnih maski i odijela za bolnice u BiH

Prevent Goražde od danas je počeo proizvodnju zaštitnih maski i zaštitnih odjela za potrebe bolnica u BiH.

Glasnogovornica Preventa Aida Salkić naglasila je da je poslovanje ove kompanije svedeno na minimum te da su radnici raspoređeni u dvije smjene.

– S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama, gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH. Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odjelima i dodatnoj zaštitnoj opremi neophodnoj za bolnice i domove zdravlja – pojasnila je Salkić.

Dodala je da su u Prevent Grupaciji svjesni potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu.

– U kontaktu smo sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji – istakla je Salkić.

Navela je da su, u skladu sa situacijom koja se iz sata u sat mjenja, u ovoj kompaniji u stalnom kontaktu sa kupcima te da sve druge poslovne procese prilagođavaju globalnim ekonomskim kretanjima.

U Preventu tvrde da su poduzete sve preventivne mjere na zaštiti radnika.

– Redovno se vrši dezinfekcija, organizovan je rad u dvije smjene sa smanjenim brojem ljudi, dostupna je sva zaštitna oprema i pratimo sve upute kriznih štabova. U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi, prije svega, zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike – naglasila je Salkić.

Biznis.ba / FENA