Privredna komora FBiH i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

Privredna komora FBiH i Bit Alijansa potpisivanjem memoranduma o međusobnoj saradnji najavili su zajedničke buduće aktivnosti i incijative. Memorandum su potpisali predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i generalni menadžer Bit Alijanse Armin Talić.

Kako se navodi u saopćenju iz Privredne komore FBiH, ova komora i Bit Alijansa su potpisanim memorandumom najavili da će u duhu najbolje zajedničke saradnje, međusobno sarađivati u oblastima svojih djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja informacionog društva u BiH.

Privredna komora FBiH obavlja brojne značajne aktivnosti među kojima su održavanje partnerskih odnosa sa organima izvršne vlasti i uprave na nivou Federacije BiH, unapređenju privrede i preduzetništva, promociji privrede Federacije BiH, pružanju stručnih konsalting usluga članovima i kantonalnim komorama u pripremama za izradu projekata, kao i mnoge druge.

Privredna komora Federacije BiH kao zvanična asocijacija privrednika u Federaciji BiH kroz svoje udruženje iz IT sektora pruža podršku kompanijama, iz ove vrlo potentne oblasti u BiH u kojoj sve veći broj mladih obrazovanih ljudi kroz softverski inženjering, te dovodi BiH i sliku o njoj na jedan veći nivo.

– Sa partnerima, kao što je u ovom slučaju Bit Alijansa, ćemo raditi na prilagođavanju obrazovnog sektora realnim potrebama, promociji IT kompanija i približavanju njihovih usluga domaćem i stranom tržištu – izjavio je Jašarspahić.

Kako je izjavio Talić, Bit Alijansa je vodeće IT udruženje koje okuplja 44 najveće kompanije sa više od 2200 uposlenih.

 

Biznis.ba / FENA