Prodavnicama u Crnoj Gori od danas zabranjen rad nedjeljom

Foto: Vijesti.me
Promjenom Zakona o unutrašnjoj trgovini, Vlada Crne Gore pokušat će da na ovaj način promjeni dugogodišnje kupovne navike građana ove države.

Vlasnica lokalnog marketa u podgoričkom naselju Stara Varoš Sanja Stojanović kaže za BBC na srpskom da joj ovakva odluka značajno mijenja život.

“Moji zaposleni su i do sada imali slobodne dane, najčešće nedjelju, ali sebi to nikada nisam priuštila i vjerovatno nikada i ne bih. Ovako, država će me natjerati da odmaram nedeljom – i uživaću u tome”, kazala je, prenosi Klix.

Glavnu motivaciju prilikom donošenja odluke premijer Crne Gore Duško Marković našao je u zaštiti prava radnika. Na vladinom Tviter profilu, opisana je ovo kao pozitivna vest za oko 37 hiljada radnika zaposlenih u sektoru trgovine.

Odluka crnogorske Vlade predvidjela je i one koji su izuzeti od zabrane rada nedeljom jer su ocijenjeni kao neophodni za nesmetano funkcionisanje društva. Na spisku su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača i druge.

Biznis.ba