Qatar Airways pojačava liniju za Sarajevo, pokazali interes i za Tuzlu

“Plan nam je povećati broj letova za Sarajevo i uvesti veći Airbus A321”, rekao je direktor Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

U međuvremenu, generalni direktor aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović, je rekao da je Qatar Airways pokazao interesovanje za saradnju.

“Tako da prije svega možemo postati alternativa Sarajevu u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova i kasnije vidjeti za uspostavljanje redovnih letova”, kazao je Karasalihović.

Kompanija je unaprijedila dnevne letove za Beograd i uvela dodatna četiri sedmična leta za glavni grad Srbije, što je ukupno 11 letova sedmično izmežu Srbije i Katara. Od jula Qatar Airways planira unaprijediti letove na liniji Doha – Skoplje koja će se kombinovati sa avionima A320 i A321.

“Smatramo da je potrebno pružiti više usluge na Balkanu, s pet zvjezdica, kako i zaslužuje. Zato se fokusiramo na takva tržišta sa velikim mogućnostima koje imaju koristi od obje strane. Nastavit ćemo da tražimo mogućnosti u ovom regionu”, kazao je glavni komercijalni službenik Qatar Airwaysa Ehab Amin.

Direktor ove kompanije Al Baker je istakao da region Zapadnog Balkana raste i da bilježi ekonomski rast.

Zagreb ostaje najčešća destinacija Qatar Airwaysa u bivšoj Jugoslaviji sa ukupno dva leta dnevno, a aviokompanija razmatra povećanje kapaciteta na ruti sljedeće godine.

Uprkos interesovanju za Ljubljanu, glavni grad Slovenije nije uključen u planove ove aviokompanije za 2018. i 2019. godine.

Biznis.ba / Klix.ba