Radnici Aluminija bijesni na hrvatske političare, prozreli i Glencore: Namirisali su ekstra profit!

Još uvijek traje blokada saobraćajnice M17 na putu Mostar Čapljina u naselju Ortiješ. Nekoliko stotina nezadovoljnih radnika Aluminija izašlo je ponovo na ulicu, s tim što su im se jutros pridružili i članovi Uprave na čelu sa direktorom Draženom Pandžom.

Blokada je uzrokovala ogromnu kolonu vozila dugačku nekoliko kilometara, a među putnicima koji putuju ka primorju primjetna je i velika nervoza. Jedan od nezadovoljnih putnika, čak je pokušao na silu proći kroz grupu građana.

Direktor Pandža je prilikom davanja izjava drsko reagovao nakon što mu je kolegica postavila pitanje da li se od dana blokade na Čulama danas moralo i moglo uraditi više. Radnici sa kojima smo neformalno razgovarali kazali su nam da je posljednji pokušak navodne prodaje Švicarcima predstavljao samo novu obmanu i da je kompanija koja je pregovarala sa Aluminijem bila “namirisala ekstraprofit“.

Pozvani su svi predstavnici hrvatskog naroda u vlasti da dođu i obrate se skupu. Najavljeno je da će se u protivnom ići pred institucije u kojim glavnu riječ vode Hrvati.

Biznis.ba