Razgovori o uspostavljanju aviolinije između Banje Luke i Moskve

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS-a Zlatan Klokić razgovarali su danas sa direktorom preduzeća „Aerodromi RS“ Milanom Račićem o mogućnostima za uspostavljanje direktne avionske linije između Banje Luke i Moskve.

Cilj je, kako je saopćeno iz Ministrastva trgovine i turizma, unapređenje saradnje i privlačenje turista iz Ruske Federacije u taj bh. entitet, jer za to, prema analizama koje su vršene u prethodnom periodu, postoji interes.

Gašić je navela da je uspostavljanje direktne avionske linije između RS i Rusije važno za lakši dolazak ruskih turista te podsjetila da se realizuju aktivnosti na promociji RS na ruskom tržištu.

Osim organizacije posjete ruskih novinara, koja je realizovana od 10. do 15. oktobra ove godine, za naredni period predviđeno je uspostavljanje saradnje i sa turističkim agencijama i turoperatorima iz Rusije. Gašić je navela da plan promocije predviđa ostvarivanje direktnog kontakta na ruskom tržištu, kako bi se RS što više približila ruskim turistima.

Na sastanku je navedeno da postoje mogućnosti za uvođenje čarter leta između Banje Luke i Moskve, te da je Aerodrom, u skladu sa svojim kapacitetima, spreman da odgovori na zahtjeve avioprijevoznika koji bude iskazao interes za uspostavljanje saradnje.

 

(FENA)