Regionalna suradnja može donijeti mnogo dobrobiti za BiH

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastao se s ministrom financija Hrvatske Zdravkom Marićem koji je domaćin ovogodišnjeg sastanku Konstituivne skupine Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održanog u Splitu.

Bevanda i Marić na bilteralnom susretu ocijenili su da su tradicionalno dobri odnosi u oblasti resora koje oni vode, te da treba koristiti svaku priliku da oni dodatno budu unaprijeđeni, posebice u oblasti gospodarstva.

Uz čestitke Mariću na dobro organiziranom sastanku Konstituence Svjetske banke i MMF-a, Bevanda se osvrnuo i na aktualne događaje koji se odnose na otvorena pitanja između dviju zemalja.

Ocijenjeno je da predizborno vrijeme može da otežava i bezazlena pitanja, ali je nužno u svakom trenutku poštivati domaće i međunarodno zakonodavstvo koje je dodatna potpora prijateljskim odnosima dviju susjednih zemalja.

Na sastanku je istaknuto da regionalna suradnja može donijeti mnogo dobrobiti za BiH koja je zakoračila na europski put gdje će joj Hrvatska, koja je članica Europske unije, biti snažna potpora.

Sugovornici su se suglasili da treba nastaviti suradnju u resoru financija jer je ona do sada bila uspješna, te da treba prihvatati i nove trendove o kojima se upravo govorilo na godišnjem sastanku Konstitutivne skupine SB i MMF-a u Splitu.

Na sastanku Konstituence, gdje su učestvovali guverneri i ministri financija iz 15 zemalja, govorili su zamjenik predsjedatelja Grupacije Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktori MMF-a i Svjetske banke Anthony de Lannoy i Frank Heemskerk, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Biznis.ba / FENA