‘Sarajevo Vino fest’ okupio najbolje vinare iz BiH i regiona

Na dvanaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo Vino fest” učestvovalo je oko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Osim iz BiH, na tom festivalu učestvovali su i izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Posredstvom distributera Festival je bio prilika i da se probaju vina iz Francuske, Italije, Španije, Portugala, Amerike, Novog Zelanda…

Posjetioci su mogli uživati u vinima domaćih vinarija “AG Međugorje”, “Matić”, “Keža”, “Vukoja”, “Ostojić”, “Jungić”, “Marijanović”, “Hercegovina vino”, “Tolj”, “Vilinka”, “Anđelić”, “Hercegovina Produkt”, “Vučić”, “Buntić”, “Sivrić”, “Povratak”, “Hepok”, “Zadro”, “Andrija”, “Petijević”…

– Sve je odlično organizirano. Od smještaja, ambijenta, posjetilaca, zabavnog programa. Sve pohvale idu na račun organizatora. Ovo je region u malom – kaže Josip Tolj, iz vinarije Tolj iz Čitluka.

Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioci u hotelu Holiday dva dana su uživali i u zanimljivim muzičkim sadržajima.

Na „Sarajevo vino festu“ uživale su brojne javnosti poznate ličnosti iz BiH kao što su Adin Hebib, Tanja Đurović, Dario Delibašić, Dejan Radović, Mirsad Ćatić Čuperak.

– Godinama dolazim na ovaj odličan festival. Čestitam organizatorima što su ponovo, na jednom mjestu, okupili najbolje vinare iz BiH i regiona. Sreo sam mnogo prijatelja među kojima je i Andrija Vasilja u čijim vinima iz Međugorja uživam decenijama – rekao je Adin Hebib, saopćili su organizatori.

Biznis.ba / FENA