Sarajevska pivara sljedeće godine slavi 155 godina postojanja

Sarajevska pivara d.d. organizirala je novogodišnje druženje za predstavnike bh. medija na kojem je najavila aktivnosti kojima će sljedeće godine obilježiti 155 godina postojanja te najstarije fabrike u BiH.

– Sljedeće godine slavimo 155 godina postojanja Sarajevske pivare i to nije samo veliki jubilej za nas, nego i za cijelu Bosni u Hercegovinu. S Pivarom je počela industrijalizacija u našoj zemlji, u njoj su radile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nije nikada prestajala s proizvodnjom. Sarajevska pivara je stoljeće i pol prisutna u svakom segmentu razvoja BiH – privrednom, kulturnom i društvenom – rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer.

Dodala je da će sljedeće godine organizirati niz aktivnosti u koje će biti uključeni institucije i pojedinci koji su sarađivali i sarađuju sa Sarajevskom pivarom

Kao najava svih aktivnosti kojima će se obilježiti 155 godina Sarajevske pivare, redizajnirana je limenka za Sarajevsko svijetlo, na čijoj poleđini su ispisane najzanimljivije činjenice iz historije Pivare.

Sarajevska pivara i ove godine je podržala više od 200 društveno odgovornih, kulturnih i sportskih projekata. Tokom ove godine opet je zabilježen rast proizvodnje.

Sarajevska pivara je na tržište plasirala dva nova proizvoda brenda Lejla voda ljubavi, limenku Sarajevsko premium, a Sarajevsko i voda Lejla su po izboru trgovaca proglašeni za Must have proizvode u BiH, naveli su iz te kompanije.

 

Biznis.ba / FENA