Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH

Međunarodni aerodrom u Sarajevu zatražio je pomoć Vlade Federacije BiH kako bi se izborio sa gubicima koje je pretrpio usljed ekonomskih posljedica pandemije virusa korona.

Rukovodstvo Aerodroma se prije nekoliko dana sastalo sa federalnim ministrom saobraćaja i komunikacija Denisom Lasićem kako bi razgovaralo na ovu temu, prenio je portal Klix.ba.

Direktori Aerodroma upoznali su Lasića sa trenutnim stanjem poslovanja, napomenuvši kako će biti potrebno najmanje dvije godine da Međunarodni aerodrom Sarajevo dostigne nivo na kojem je bio prije pandemije.

Sarajevski aerodrom zatražio je određena sredstva kako bi pokrio gubitke, a ministar Lasić obećao je da će informisati Vladu FBiH o ovom problemu kako bi obezbijedila finansijsku pomoć.

Od ponovnog otvaranja aerodroma u glavnom gradu BiH, nekoliko aviokompanija nastavile su sa letovima, uključujući “Austrian Airlines”, “Turkish Airlines”, “Air Serbia”, “Croatia Airlines”, “Wizz Air” i “Eurowings”, dok će “Pegasus Airlines” obnoviti svoju liniju za Istanbul od sutra, a “FlyDubai” uvodi svoje linije od 8. jula.

Međunarodni aerodrom Sarajevo bio je zatvoren za komercijalni saobraćaj od 30. marta do 1. juna zbog pandemije.

Biznis.ba / NN