Sead Kolašinac ubjedljivo najplaćeniji bh. nogometaš

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac trenutno je najplaćeniji bh. nogometaš, a on je ujedno i četvrti najplaćeniji nogometaš Arsenala, objavili su engleski mediji.

Kolašinac je u Arsenal stigao 2017. godine kao slobodan igrač iz Schalkea, a upravo zbog toga što je njegov transfer bio besplatan, tadašnja uprava Topnika odlučila je nagraditi bh. igrača unosnom mjesečnom platom.

Engleski mediji u to vrijeme su pisali da je tadašnji menadžer Arsenala Arsene Wenger bio protiv davanja tako velike plate Kolašincu zbog ostalih igrača, ali da čelnici Topnika nisu previše marili za Wengerovo mišljenje te su pod svaku cijenu željeli dovesti tada jednog od najboljih lijevih bekova Bundeslige.

Zarad svega toga Kolašinac je dobio sedmičnu platu od 120.000 funti, što je blizu 135.000 eura, a na godišnjoj bazi to je blizu sedam miliona eura. Najplaćeniji igrač Arsenala ubjedljivo je Mesut Ozil koji mjesečno zarađuje 350.000 funti, dok je na drugom mjestu Aubameyang sa 200.000 funti.

Treći je Mkhitaryan koji zarađuje 180.000 funti, a poslije četvrtog Kolašinca Ramsey je peti s mjesečnom zaradom od 110.000 funti.

Kolašinac je trenutno najplaćeniji bh. nogometaš, Pjanić je drugi sa 6,5 miliona eura, a Edin Džeko treći sa zaradom od 4,5 miliona. Asmir Begović godišnje inkasira četiri miliona, Vedad Ibišević tri miliona, a Senad Lulić 1,2 miliona eura, prenosi Klix.

Biznis.ba