Singapurski magazin – Amer Bukvić najuspješnij direktor banke

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo Amer Bukvić prepoznat je kao “Best Banking CEO of the Year 2021”, a BBI banka kao “Best CSR Bank in South Eastern Europe 2021” u izboru stručnog časopisa “World Business Outlook” iz Singapura.

Riječ je o azijskom printanom i online časopisu koji pruža sveobuhvatne informacije i analize o finansijskoj industriji, međunarodnom biznisu i globalnoj ekonomiji.

Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, vrednujući pri tom liderstvo u industriji, procjenjujući talenat za vodstvo, neto vrijednost industrije, te strategije i potencijal za uspjeh na međunarodnom tržištu.

– Visoko kvalificirani urednički tim “World Business Outlook Awards” prilikom odabra kandidata provodi rigorozna istraživanja i prikupljaju informacije i podatke. Nagrade se dodjeljuju istaknutim pojedincima i institucijama iz cijelog svijeta iz oblasti finansija, bankarstva, građevinarstva, upravljanja fondovima, turizma, osiguranja i proizvodnje energije – saopćeno je iz BBI banke.

 

(Biznis.ba)