Sloković: Todorić u srijedu iznosi obranu u tužiteljstvu

Ivica Todorić / Biznis.ba
Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

 

“Obrana će biti iznesena u jednom i drugom postupku”, kazala je Sloković uoči posjeta Todoriću u istražnom zatvoru koji mu je u četvrtak navečer određen zbog opasnosti od bijega.

Iako je ranije nakon podizanja rješenja o istražnom zatvoru na zagrebačkom Županijskom sudu kazala da će žalbu podnijeti u petak do kraja radnog dana Sloković je poslijepodne izjavila da to ipak neće stići učiniti prije ponedjeljka, prenosi Hina.

Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Biznis.ba / FENA