Spar u Sloveniji lani ostvario rekordnu prodaju

Trgovački lanac Spar lani je u Sloveniji zabilježio do sada rekordan prihod od prodaje od 804 milijuna eura, što je 3,6 posto više nego u prethodnoj godini, iznio je u četvrtak na konferenciji za novinare direktor Spara Slovenija Igor Mervič.

S krajem prošle godine multinacionalna tvrtka, čije je sjedište u Nizozemskoj, u Sloveniji je imala 101 trgovinu, 21 franšiznu trgovinu te devet restorana, a po neslužbenim podacima na slovenskom maloprodajnom tržištu ima 23 postotni udio, prenosi Hina.

Ne iznoseći podatak o zabilježenoj dobiti, Mervič je kazao da je ona bila manja nego 2017. godine kad je iznosila 13 milijuna eura, a rekordnu prodaju pripisao je boljim rješenjima na logističkom području, ali kako je dodao, i samostalnosti slovenske uprave, što Sparu Slovenija omogućuje “da posluje takoreći kao domaće poduzeće”.

Spar je u Sloveniji prisutan već više od 25 godina i prvi je strani lanac koji je došao na to tržište.

Ove godine u planu imamo otvaranje šest novih trgovačkih centara, čime počinjemo novi veći investicijski ciklus, kazao je Mervič.

Spar Slovenjija zapošljava 4700 djelatnika, a od ove je godine za područje Ljubljane uveo i internet prodaju hrane, s iznenađujuće pozitivnim rezultatima, pa je namjerava širiti i na druge krajeve.

Biznis.ba / FENA