STBiH – Povodom 1. maja cjelodnevni program na oficijelnoj Facebook stranici

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH povodom 1. maja, Međunarodnog dana rada, priprema cjelodnevni program koji će biti emitovan na njihovoj oficijelnoj Facebook stranici.

Cilj tog projekta je dati prostor svim radnicima u trgovini da otvoreno i hrabro progovore o svemu što su doživjeli otkako je počela pandemija koronavirusa u našoj zemlji. Na web stranici Sindikata nalaze se upustva kako poslati video snimak.

– Budite hrabri! Gotovo je sa šuti i trpi! Ovo je momenat koji niko od nas nikad prije nije doživio i od ovog vjerujemo nema većeg straha. Zato je vrijeme da imenom i prezimenom otvoreno i bez straha prozovemo sve one koji nam otežavaju ionako težak život trgovca. Čekamo vaše priče, a mi ćemo se pobrinuti da one budu rješenje vaših problema – poručuju iz Sindikata.

Zbog izloženosti povećanom riziku u vrijeme pandemije, Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH se među prvima angažirao pozivajući na povećanu zaštitu svojih članova, ali i ostalih radnika, zahtijevajući od poslodavaca bolje radne uvjete, te pozivajući sve radnike da se video porukama jave i ispričaju svoju stranu priče u vrijeme korona virusa.

Ističu da je iza radnika u trgovinama četrdesetak izuzetno napornih dana, te da su odradili i odrađuju ogroman posao koji je i fizički naporan, ali i vrlo stresan.

– Ponosni smo na činjenicu da su, zahvaljujući našim aktivnostima, te apelu koji smo uputili poslodavcima u sektoru trgovine, mnogobrojni članovi Sindikata, iz svih dijelova BiH, dobili novčane stimulacije koje su išle uz martovsku platu. Međutim, jako puno je onih kojima se ni njihovi poslodavci, ni kupci, kao ni društvo u cjelini nisu uopšte zahvalili za svu požrtvovanost i predanost – izjavili su iz Sindikata.

Osim cjelodnevnog programa na Facebook stranici Sindikata bit će upriličena i promocija pjesme “Na prvoj liniji fronta” – VIDEO posvećena svim radnicima koji u ovim vremenima nesebično daju sve od sebe kako bi ostali imali koliko-toliko normalan život, najavljeno je iz STBiH.

 

(FENA)