‘Toplane – Sarajevo’ spremne za početak sezone grijanja

Iz KJKP “Toplane – Sarajevo” obavijestili su korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su Toplane spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2023./2024.

Navode da su u prethodnom periodu poduzete aktivnosti na redovnom i investicionom održavanju, kao i na rekonstrukciji toplifikacionih sistema, kako bi bili spremni za sezonu grijanja i pružanja kvalitetne usluge korisnicima.

U periodu od 11. do 15. septembra izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja.

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije “KJKP Toplane – Sarajevo” trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP “Toplane – Sarajevo” će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo prije 15. oktobra, odnosno prije roka definisanog navedenom Uredbom.

– Podsjećamo da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza Upravnika (Upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim – saopćeno je iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

 

 

(Biznis.ba / FENA)