TR “Bratunac” će izvoziti oružje u Saudijsku Arabiju

Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dabiju gdje se predstavio i Tehnički remont Bratunac, potpisan je memorandum o razumijevanju sa vrlo značajnom Saudijskom kompanijom “Science technology”, a zatim je potpisan i jedan njegov dodatak.

Kompanija iz Saudijske Arabije prihvatila je i prvu poslovnu ponudu kompanije iz Bratunca. Riječ je o ugovoru o prodaji proizvoda Tehničkog remonta, javila je “Alternativna televizija”.

“Ulazimo na tržište Saudijske Arbije na jedan vrlo kvalitetan način, jer je riječ o državnoj kompaniji. U narednom periodu ćemo preko njih plasirati svoje proizvode, tehnologije i znanja na teritoriju Saudijske Arabije. Republika Srpska i kompanija iz Bratunca za njih su jedno značajno otkriće. TRB im je predstavio proizvodne mašine za humanitarno deminiranje, oklopno vozilo Despot, ali i ostali program”, rekao je Ljubomir Borovčanin, zamjenik generalnog direktora Tehničkog remonta Bratunac.

I za Saudijsku Arabiju potpisivanje memoranduma sa kompanijom iz Bratunca je veoma značajno.

“Osjećamo da postoji jako puno dobrih proizvoda i visoke tehnologije koju možemo da ponudimo kao investitorska grupa koja predstavlja Saudijsku Arabiju, i jako smo zadovoljni što ovaj sporazum možemo da dovedemo na jedan viši nivo. Jedan od njih je ugovor o predstavljanju koji nam obezbjeđuje da momentalno moramo početi da nudimo proizvode naše partnerske kompanije brojnim kompanijama sa kojima mi sarađujemo. Mi imamo jako dugu tradiciju i puno kompanija sa kojima sarađujemo. Takođe smo potpisali još jedan važan dokument koji nam obezbjeđuje zajedničku kompaniju u lokalnoj sredini, u Saudijskoj Arabiji poslije koje ćemo moći da zajedno nudimo usluge na ovom tržištu naše partnerske kompanije”, rekao je Dr. Ahmed Alkusajer, potpredsjednik poslovnog razvoja.

Međunarodni sajam odbrane okupio je hiljade učesnika koji su izložili veliki broj opreme i naoružanja, javila je ATV.

Biznis.ba