Tvornica cementa Kakanj: Izvrsni rezultati prodaje

Tvornica cementa Kakanj je tokom 2020. godine poslovala u veoma otežanim uvjetima i suočila se s mnogobrojnim izazovima koje je uspješno prebrodila – kazao je generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža na redovnoj Skupštini dioničara te kompanije.

Istakao je da su krizu pretvorili u šansu te da su uspjeli u veoma izazovnim uvjetima ostvariti izvrsne rezultate prodaje od 617.000 tona cementa što je njihov najbolji rezultat u posljednjih jedanaest godina.

Muidža je također istakao da je TCK i u 2020. godini od UNDP-a BiH proglašena Biznis liderom održivog razvoja u BiH, što pokazuje da sve šira zajednica prepoznaje TCK kao kompaniju koja ima jasno definirane ciljeve za postizanje održivosti do 2030. godine.

Za ovu godinu iz TCK predviđaju stabilniju situaciju kao i nastavak investiranja na instaliranju novih i preinaci postojećih postrojenja kako bi se povećao udio alternativnih goriva što je jedan od prioriteta održivosti.

– U ovoj godini nastavljamo s investicijama koje su prije svega usmjerenje u okoliš, nastavljamo graditi naš pozitivni imidž, želimo biti još zeleniji, još digitalniji, još efikasniji, još bolji i uspješniji vodeći poslovanje na maksimalno odgovoran način. Siguran sam da ćemo se nastaviti razvijati i rasti, jačati u svim segmentima i da ćemo u konačnici ostvariti sve zacrtane ciljeve održivog razvoja – kazao je Muidža u svom obraćanju dioničarima, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

 

(FENA)