U aprilu promet trgovine na malo manji za 24,4 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu, posmatran u tekućim cijenama, manji je za 24,4 odsto u odnosu na mart, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Pad prometa od 23 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu zabilježio je pad od 24,5 odsto u odnosu na mart.

Pad prometa od 23,6 odsto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 24,8 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u aprilu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 33,5 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima u četvrtom mjesecu ostvario je pad od 20,5 odsto u odnosu na april prošle godine, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 32,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u aprilu ove u odnosu na isti mjesec lani zabilježio je pad od 34,5 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je pad od 21,4 odsto, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 38,1 odsto.

 

Biznis.ba / SRNA