U Bugojnu održan 7.regionalni sajam poljoprivrede i eko- turizma „Zlatna jesen”

Sedmi regionalni sajam poljoprivrede i eko- turizma „Zlatna jesen“ održan je danas u Bugojnu, u organizaciji te općine i Asocijacije organskih proizvođača Srednjobosanskog kantona (SBK).

Svoje poljoprivredne proizvode i rukotvorine izložila su 22 proizvođača s prostora cijele BiH, a veliki broj njih došao je iz gradova gornjovrbaske regije.

– Pozivam poljoprivredne proizvođače da hranu proizvode bez upotrebe pesticida, herbicida i umjetnih gnojiva, jer je budućnost Bosne i Hercegovine u kvaliteti naših proizvoda – kazao je predsjednik Saveza „Organsko“ Federacije BiH i pomenute asocijacije Sejad Herceg.

Ovom prilikom, prva “Zlatna plaketa Saveza Organsko FBiH” i “Zlatna korpa organskih proizvoda” uručena je načelniku Općine Bugojno Hasanu Ajkuniću.

– Ova plaketa mi puno znači, i mogu samo reći da će poljoprivredni proizvođači uvijek imati moju podršku, kao i podršku Općinskog vijeća i resorne službe – naglasio je Ajkunić.

Zahvalnice za najbolju prezentaciju, najposjećenije i najljepše štandove uručene su Bugojankama Hatidži Ćatić, Sabini Prokošak-Zumeri i Amri Čehaja, te Udruženju žena “Burma” iz toga grada.

 

Biznis.ba / FENA