U New Yorku je za manje od 20 dolara moguće prenoćiti u stanu popularnih “Prijatelja”

Nedugo nakon što je objavljen datum zvanične premijere (27. maj) nove epizode popularnih “Prijatelja (Friends)”, na Bookingu je ponovo postala popularna njujorška replika stana i drugih prostorija u kojima je snimljena jedna od najpoznatijih američkih serija.

Iako su unutrašnje scene serije snimane u studiju u Los Angelesu, spoljašnost zgrade je snimana u New Yorku – u ulici u kojoj je moguće posjetiti “The Friends Experience”.

Posjetiteljima je dostupno 18 prostorija koje sadrže rekvizite iz stana i na kojima je moguće rekreirati najpoznatije scene iz serijala.

Foto: Booking
Foto: Booking

Možete posjetiti stan Rachel i Monice, uživati na udobnim foteljama Chandlera i Joeyja ili igrati stoni nogomet u njihovom stanu, ali i isprobati neke od originalnih kostima koji su prikazani unutar deset sezona serije.

Foto: Booking
Foto: Booking

Za posjetitelje je navečer organizovana posebna večera, a ujutro mogu uživati uz kafu i pecivo u poznatom Central Perku – gdje se šestorka redovno okupljala.

Foto: Booking
Foto: Booking

Cijena noćenja iznosi 19,94 dolara (jer je prva epizoda serije premijerno prikazana 1994. godine), a moguće je boraviti maksimalno dvije noći uzastopno.

Biznis.ba / Klix.ba